BLOG

KAKO ODABRATI OBLIK VENČANICE?
25 Januar 2015    ⁄    0 COMMENT(S)

Ako imate dilemu koji oblik venčanice bi vam najviše odgovarao, predstavljamo vam četiri osnovna modela haljina... Ono što bi vam preporučili da uradite jeste da razmislite o obliku svoga tela i šta bi bilo to što želite da prikrijete a šta da istaknete.

Princess modeli: dobro pristaju svim oblicima tela, jer imaju duge i široke suknje. Za volumen ovakvih haljina zaslužni su i slojevi tkanine, što haljinu čini pretežno težom u odnosu na druge modele. Princess model ističe dekolte i struk a prikriva donji deo tela pa je idealan za jabučasti oblik tela.

A-linije: odgovara ženama koje imaju uzak struk i istaknut dekolte. Postepeno se šire od struka prema dole, čineći suknju čiji pad formira A kroj. Idealna je za mlade koje žele da prikriju jače donje delove tela, a ne žele da nose princess model. A-linija ne zahteva slojevito krojenu suknju tako da ne doseže težinu koju imaju mnoge princess modeli venčanica. Idealna figura za A kroj je kruškasti oblik tela.

Sirena model: idealno pristaje djevojkama sa vitkom linijom i proporcionalnim odnosom ramena i bokova. Stoga se ovi modeli ne preporučuju mladama koje nisu zadovoljne svojom figurom, jer oni sve ističu. Ne dozvolite da vas zavede lepota takve haljine, ako ne pristaje vašoj figuri, jer se nećete osećati udobno u njoj za vreme venčanja.  Samim tim nećete zračiti onako kako biste zračili u nekoj vama prikladnijoj haljini.

Model sečen ispod grudi je kroj haljine gdje suknja počinje slobodno da pada odmah ispod grudi. Raznoliki modeli korseta kod ovakvih haljina nude veliki izbor u odnosu na veličinu i oblik grudi. Ovi modeli su najčešće izrađeni od laganih, lepršavih materijala (muslina, svile) tako da su odličan izbor za trudnice, za venčanja u letnom periodu godine, kao i za neformalna venčanja. Preporučuje se za one koji žele venčanicu u obliku duge, svečane haljine.

Koji god oblik haljine da odaberete, ne podređujte udobnost lepom izgledu, jer haljina koju ćete nositi taj ceo dan ipak treba da vam bude udobna da bi se vi u njoj dobro osećali. Zašto? Pa zato što je to ipak najlepši dan u vašem životu.

 

 

 

Search This Close

KAKO ODABRATI OBLIK VENČANICE?

LEAVE A COMMENT

Name (required)
E-mail (required, but will not display)
Website
Write your comment.